Over ons

Tartuffe generale repetitieStichting Theatergroep De Zwarte Weduwe – opgericht in 2012 – is een Haags theatergezelschap bestaande uit een steeds wisselende cast van gevorderde amateurspelers. Met tragikomische theatervoorstellingen betreden de Weduwen de Haagse podia.

Wij zijn altijd op zoek naar de humor in pijnlijke, gênante en tenenkrommende situaties. Onderwerpen waar bezoekers zichzelf in herkennen en die hen dwingen ook over hun eigen gedrag na te denken. Confronterend, scherp, hilarisch en ongemakkelijk. De Zwarte Weduwe is een gezelschap van uitersten. Maar juist in die uitersten legt zij de verbinding, want daar vinden mensen elkaar.

Honger generaleWij streven ernaar een frisse wind te laten waaien door het huidige Haagse amateurtoneelcircuit. Dit doen we door relevante en actuele onderwerpen te kiezen, onszelf te blijven ontwikkelen als spelers en door samen te werken met jonge, vernieuwende theatermakers en – toeleveranciers. Met als doel zoveel mogelijk mensen te betrekken bij de productie van onze voorstellingen en in het Haagse culturele circuit. Dit varieert van studenten van het conservatorium die de muziek voor een voorstelling componeren, tot het inschakelen van jonge, veelbelovende toneelschrijvers. De Zwarte Weduwe ziet daarbij voor zichzelf letterlijk de rol weggelegd van spin in het web.