Don Juan

Theatergroep De Zwarte Weduwe speelt Don Juan

Lees de recensie van deze voorstelling in 'Haghespel'.

Don Juan is één van de bekendste sympathieke schurken uit de dramatische literatuur. In deze scherpe eigentijdse komedie, vrij naar Molière, gaat de beruchte en tegelijkertijd hartverwarmende vrouwenverslinder niet op strooptocht in het Sicilië van 1665, maar in het Nederland van nu. Onstuitbaar snelt hij van de ene liefdesverovering naar de andere. Het gaat hem niet om liefde, maar om de verovering. De vrouwen om Don Juan wringen zich krampachtig in bochten om zich te conformeren aan het door de media en omgeving gecreëerde vrouwbeeld. Iedereen die Don Juan een gebrek aan moraal verwijt, blijkt er zelf een dubbele moraal op na te houden. Compromisloos volgt hij zijn hedonistische principes tot hij moederziel alleen achterblijft.

Don Juan is in deze moderne bewerking de bekende zoon van een grote mediamagnaat, en is elke dag opnieuw op zoek naar nieuwe seksuele veroveringen. Geen enkele vrouw is veilig voor zijn charmes en gladde praatjes. Of het nu gaat om een ietwat onnozele verpleegster, een carrièremoeder of een feministische arts; iedere vrouw zwicht en spreidt de benen voor hem. De brede bodyguard Koos – met zonnebril, strak zwart pak en oortje – houdt een oogje in het zeil en zorgt voor de nodige discretie als Don zijn slag slaat. De vrouwenverslinder geniet van zijn moraalloze leven, en weigert pertinent zich aan te passen aan burgerlijke regeltjes. Zelfs als het een zaak van leven en dood wordt.

Don Juan is een muzikale tragikomedie over moraal, media, liefde en seks in het Nederland van nu.

Spelers | Mervyn Spoel - Lucienne Janmaat  - Harold de Jonge - Miguel Lopez - Angela Looyé - Marten van der Meijden - Nathalie Tosseram - Bas de Kamps - Marieke Morsch - Frithjof Hosselet
Script | Nathan Vecht
RegieJeroen de Graaf
Regie-assistent | Laura van den Boogert
Fotografie | Lucienne Janmaat
Speeldata | 21 - 22 - 23 - 24 juni om 20:00 uur. Zaterdag 24 juni om 14:00 uur én 20:00 uur
Locatie | Het Paradijs (zolder van de Koninklijke Schouwburg), Korte Voorhout 3, Den Haag